Het grote geld lonkt in Empire State(2013)

  • 14 maart 2018, 20:29 - 22:27 uur
  • RTL 7

THRILLER Jeugdvrienden en immigranten Chris en Eddie hebben totaal andere ambities in het New York van 1982. Chris wil graag politieagent worden, terwijl Eddie de voorkeur geeft aan illegale praktijken. Het duo kiest uiteindelijk voor het grote geld.

In Empire State proberen de jonge immigranten zich staande te houden in New York. Chris wil graag politieagent worden en besluit naar de academie te gaan. Hier wordt hij echter afgewezen.

Miljoenen

Uiteindelijk wordt Chris (Liam Hemsworth) nachtbewaker bij een geldtransportbedrijf. Hij merkt op dat de miljoenen erg slecht beveiligd zijn en vertelt dit aan zijn vriend. Eddie (Michael Angarano) ziet zichzelf al zwemmen in het geld en haalt Chris over de boel te beroven. Ze houden echter geen rekening met detective James Ranson (Dwayne ‘The Rock’ Johnson). Bovendien krijgt het tweetal ook lokale criminelen achter zich aan, die wel wat zien in de buit.

Roof

Regisseur Dito Montiel liet zich voor de actiefilm inspireren op het waargebeurde verhaal uit 1982. Toen beroofden criminelen, na een tip van een bewaker, een geldtransportbedrijf. Ze namen 11 miljoen dollar mee. Het was destijds de grootste overval uit de Amerikaanse geschiedenis. Uiteindelijk werden de dieven gepakt en kregen lange gevangenisstraffen. Van de 11 miljoen dollar werd echter maar 1,5 miljoen teruggevonden.

 


  • Regisseur: Dito Montiel
  • Scenario schrijver: Adam Mazer
  • Componist: David Wittman, Steven Avila, David Barber, Jeff Blehr, Bryan Dembinski, Gonzalo Espinoza
  • Acteurs: Liam Hemsworth, Michael Angarano, Dwayne Johnson, Paul Ben-Victor, Jerry Ferrara

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag