Het mooiste meisje van de klas is verdrietig(2017)

  • 7 februari 2018, 21:30 - 22:15 uur
  • NPO 1
Kijk nu

REALITYPROGRAMMA Dorothy van Dam had een moeilijke jeugd en verhuisde regelmatig. Ze maakte een onuitwisbare indruk met haar uiterlijk, maar niemand kende haar echt goed. Achter haar knappe gezicht schuilt echter een geschiedenis aan verdriet.

De redactie van Het mooiste meisje van de klas had een flinke kluif aan de hoofdpersoon van deze aflevering. Dorothy van Dam stal namelijk de harten van veel mensen, maar ze bleef nooit lang op een plek. De inmiddels 49-jarige vrouw groeide op in Brabant en kreeg op haar zesde al te maken met de scheiding van haar ouders. Ze bleef bij haar moeder wonen, maar hun band was eigenlijk niet zo goed. Een moeilijke jeugd volgde, waarbij ze regelmatig verhuisde en geen vaste vrienden kon maken. Zo groeide ze op tot een knappe, maar kwetsbare vrouw. Haar uiterlijk opende deuren, het buitenland lonkte en ze belandde tussen de jetset in Monaco. Ze trok echter ook mannen aan met verkeerde bedoelingen. Hoe gaat het nu met Dorothy en hoe herinneren haar klasgenoten haar?

Jaap Jongbloed

Het mooiste meisje van de klas is sinds 2008 op televisie en wordt gepresenteerd door Jaap Jongbloed. Hij bezoekt elke week een vrouw die in haar jonge jaren begeerd werd door haar leeftijdsgenoten. Ook spreekt hij met haar toenmalige klasgenoten en familieleden. Regelmatig zijn de mooiste meisjes daadwerkelijk model of actrice geworden. In 2016 kwam er een tegenhanger van het programma: Caroline Tensen bezocht hunks en hun aanbidsters van destijds in De stoutste jongen van de klas.

  • Aflevering: 2/5 Dorothy van Dam

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag