Het ware gezicht van Lil Kleine(2016)

  • 12 augustus 2017, 00:10 - 00:55 uur
  • NPO 3
Kijk nu

DOCUMENTAIRESERIE Lil’ Kleine, Timor Steffens, Giel de Winter en Ricardo Kishna zijn vier bekende Nederlandse mannen die in de schijnwerpers staan. Noem ze fout, noem ze meedogenloos, noem ze arrogant, ook zij hebben een andere kant. In de documentaireserie Linda’s Mannen volgt Linda Hakeboom dit kwartet. “Ik vraag mij af wat er nog meer achter zit.”

Voor de BNN-docuserie Linda’s Mannen - zaterdag in de herhaling - heeft documentairemaakster Linda Hakeboom Lil’ Kleine, Timor Steffens, Giel de Winter en Ricardo Kishna een jaar lang gevolgd. “Ik heb ze echt van een heel andere kant gezien, daardoor is het een hele oprechte portrettenserie geworden”, vertelde Linda aan TVGids.nl. “Wat je normaal te zien krijgt van deze mannen, willen ze laten zien. Dat is waar ze goed over nadenken. Ik vind het juist heel mooi om te zien hoe zij op de andere momenten van de dag met het leven omgaan. Dus op de momenten dat ze onzeker zijn, want daar worden ze heel erg mens van.”

Heftige jeugd

In de eerste aflevering staat de ‘echte’ Lil’ Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, centraal. “Veel mensen hebben een mening over hem. Juist omdat hij alleen maar met champagneflessen en Rolexen op de foto gaat”, legt Linda uit. “Ik heb met zijn vader gepraat en ben samen met hem naar zijn oma geweest. Dat is even volledig weg van de showbizz.” Zo kwam Linda erachter dat het leven van de rapper niet altijd over rozen is gegaan. “Lil’ Kleine heeft een hele heftige jeugd gehad. Door alles wat hij heeft meegemaakt, is hij keihard gaan vechten. Zo is Lil’ Kleine geworden zoals hij nu is.”

In de schijnwerpers

Linda vergelijkt het leven van deze vier mannen ook met zichzelf. “Ik ben niet zo’n hoogvlieger als zij, omdat ik lang over dingen doe. Maar ik herken wel dingen.” Ze geeft aan dat ze het als presentatrice van onder andere Rambam ontzettend spannend vindt om op televisie te komen. “Mensen hebben gewoon een mening over je. Of ze mogen je of ze vinden je verschrikkelijk. Je kiest er zelf voor om in de schijnwerpers te staan, dus je kunt er niet over klagen, maar je kunt ook niet ontkennen dat het iets met je doet."


  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 1/4 Lil' Kleine

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag