Hoe darts een topsport werd(2016)

  • 11 december 2017, 22:35 - 00:36 uur
  • RTL 7
Kijk nu

DOCUMENTAIRE Michael van Gerwen, Gary Anderson en Raymond van Barneveld doen vanaf deze week een gooi naar de wereldtitel darts. Om alvast in de stemming te komen, herhaalt RTL 7 de documentaire over de opmars van de sport.

December staat jaarlijks garant voor Sinterklaas, Kerst en... darts. Pakt Michael van Gerwen dit jaar opnieuw de wereldtitel? Elk jaar zijn de verwachtingen hooggespannen en vorig jaar maakte hij het ook waar. Zijn dubbels, triples en one-hundred-and-eighties vlogen in het bord. Maar waarom maken wij Nederlanders ons eigenlijk zo druk over darts, toch een eenvoudige kroegsport?

Darts: Van kroeg tot wereldpodium

In de documentaire Darts: Van kroeg tot wereldpodium wordt duidelijk hoe een simpele kroegsport is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende sporten in bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Ook in Nederland wordt de sport met de dag populairder. Maar hoe word je van kroegdarter een topsporter? Grote namen uit de dartssport leggen het uit in de documentaire.

Discussie

Ondanks de populariteit wordt darts nog steeds niet door iedereen serieus genomen. Zo werd Michael van Gerwen vorig jaar niet genomineerd voor ‘Sportman van het jaar’, terwijl hij maar liefst 25 toernooien op zijn naam schreef. Dit ontketende een verhitte discussie, waarna de jury liet weten dat de dartssport toch nog te klein is om voor een dergelijke titel in aanmerking te komen.

  • Acteurs: Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag