Hoe goed is Bowe in Thialf?(2017)

  • 11 november 2017, 16:00 - 17:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

VERSLAG Brittany Bowe kwam vorig jaar nauwelijks in actie door een hersenschudding. In Heerenveen maakt ze haar rentree op de 500 meter. Ook de mannen rijden deze afstand. Verder zijn de 1500 meters en de massastarts te zien.

Oud-wereldkampioene sprint Brittany Bowe kwam vorig jaar nauwelijks in actie. De Amerikaanse kampte met de naweeën van een hersenschudding. Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen maakt ze dit weekend haar rentree in een internationale wedstrijd. NOS Sport doet verslag.

Concurrentie

Een van de grootste concurrenten van Bowe is haar landgenote Heather Bergsma. Bij de Amerikaanse selectiewedstrijden won de echtgenote van de Nederlandse stayer Jorrit de 500 meter. En ook uit Aziatische hoek kan Bowe wat tegenstand verwachten. Onder anderen van de Zuid-Koreaanse wereldkampioene Sang-hwa Lee en Hong Zhang uit China. Op deze tweede schaatsdag rijden ook de mannen de 500 meter. Bovendien krijgt het publiek in Thialf de finales van de mass start en de 1500 meters en te zien.

Lotte van Beek

Een van de vrouwen die op dit koningsnummer in actie komen is Lotte van Beek. Na haar succesvolle Olympische Spelen van Sotsji, waar ze brons op de 1500 meter en goud op de ploegenachtervolging won, kende de schaatsster een tegenvallende periode. Bij een skiongeluk scheurde ze haar kruisband af en later speelde de ziekte van Pfeiffer haar parten. Van Beek ging echter niet bij de pakken neerzitten en sloot zich aan bij het gewest Friesland. Met succes, want voor het eerst in vier jaar kwalificeerde ze zich voor de World Cup. In Thialf start ze op de 1500 meter.

  • Aflevering: 283 Schaatsen: Wereldbeker Heerenveen

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag