Honderdste The blacklist(2018)

  • 14 maart 2018, 20:32 - 21:30 uur
  • RTL 5

MISDAADSERIE In deze honderdste aflevering van The blacklist gaat Red op zoek naar een legendarische schat. Daarbij trekt hij de aandacht van Abraham Stern, een gastrol van Nathan Lane. Stern doet er eveneens alles aan om de schat te bemachtigen.

‘Abraham Stern’ is de honderdste aflevering van The blacklist. In deze jubileumaflevering gaat Red (James Spader) op zoek naar een legendarische schat. Daarbij trekt hij de aandacht van de naamgever van deze episode: Abraham Stern, een gastrol van Nathan Lane. Het leven van Stern staat in het leven van deze schat en hij doet er alles aan om hem te bemachtigen. Intussen wil Liz (Megan Boone) maar één ding: gerechtigheid. In haar poging om dat te bereiken, komt ze op het pad van een van de beruchtste Blacklisters.

Megan Boone

In een filmpje van NBC vertelt James Spader dat zowel Andrew McCarthy - regisseur van deze episode - en Nathan Lane vrienden van hem zijn. Over het feit dat ze nu samen aan een aflevering werken, zegt Spader: “Daar ben ik erg enthousiast over."

Nathan Lane

Acteur Nathan Lane (1956) is waarschijnlijk het meest bekend van zijn rollen in The birdcage uit 1996 en The producers uit 2005. Voor beide rollen werd hij genomineerd voor een Golden Globe, die hij uiteindelijk niet in de wacht wist te slepen. Wel won hij verschillende Emmy Awards, onder meer voor het lenen van zijn stem aan het stokstaartje Timon in de animatieserie Timon & Pumbaa. In de tv-show Late night with Seth Meyers vertelde hij onlangs over een akkefietje met de veelbesproken filmproducent Harvey Weinstein en liet hij zich uit over de Oscars, die hij 'een van de vele awardshows' noemde.

  • Regisseur: Andrew McCarthy
  • Scenario schrijver: Jon Bokenkamp, John Eisendrath
  • Acteurs: James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Amir Arison, Mozhan MarnÚ
  • Seizoen: 5
  • Aflevering: 11/13 Abraham Stern

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag