House of Cards-makers stellen meldpunt misbruik Kevin Spacey in

  • Geplaatst: Vrijdag 3 november
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Kevin Spacey heeft naar verluidt medewerkers van House of cards misbruikt. Daarom heeft MRC, de productiemaatschappij die de populaire Netflix-serie maakt, een meldpunt voor misbruik van de acteur ingesteld.

De ene na de andere beroemdheid wordt momenteel beschuldigd van seksueel misbruik. Ook de naam Kevin Spacey wordt meermaals genoemd. Zo hebben onder anderen acht medewerkers van House of cards misbruik van Spacey gemeld. Daarom is productiemaatschappij MRC een heus meldpunt gestart voor alle medewerkers.

Kevin Spacey

Het was bij MRC al bekend dat Spacey ongepast gedrag had vertoond op de set. Dat gebeurde in 2012 toen een medewerker beklag deed bij de directie. Er werd toen direct actie ondernomen, door Spacey een speciale training te geven en het slachtoffer hoefde niet meer in de buurt te komen van de acteur. Dat ging maanden goed, waardoor de man in kwestie zich weer veilig voelde. De medewerker vertelt aan CNN dat Spacey op dat moment weer toesloeg.

Meldpunt

Het meldpunt moet voorkomen dat Spacey opnieuw toe kan slaan. Maar MRC is niet de enige die actie onderneemt tegen de acteur. Ook in Nederland is hij niet meer welkom tijdens het grote BusinessBoost Live-event in Ahoy, waar hij naast onder anderen John de Mol zou spreken.Reageren op dit artikel