Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk in zwaar weer

  • Geplaatst: Vrijdag 17 februari
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Twee van de beste presentatoren van Nederland, Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk, hebben het zwaar te verduren. De beide talkshowhosts krijgen de laatste weken bakken met kritiek over zich heen. Wat is er aan de hand?

Tot voor kort waren Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk de paradepaardjes van de televisie. Matthijs van Nieuwkerk presenteert al 10 jaar lang met veel succes De wereld draait door en werd al die jaren de hemel ingeprezen vanwege zijn energie en scherpe interviewkwaliteiten. Humberto Tan, die in 2013 begon met RTL Late Night, kreeg complimenten voor zijn nimmer aflatende enthousiasme en positiviteit.

Futloos

Maar de laatste weken neemt de kritiek hard toe. Matthijs zou een uitgebluste en ongeïnteresseerde indruk maken na het vertrek van zijn steun en toeverlaat Dieuwke Wynia. Tv-recensent Maaike Bos onlangs in Trouw: 'Het hakkelen, de foutjes. Zelfs zijn haar is futloos. Hij gaf altijd gewicht aan het programma, nu lijkt het gewicht van het programma op zijn schouders te drukken.' Het lijkt er sterk op dat Matthijs aan zijn afscheidstournee bezig is en dat dit seizoen van DWDD het laatste is.

Huilen met de pet op

Bij RTL Late Night is het ook al huilen met de pet op. Humberto Tan wordt in de kijkcijfers dagelijks vermorzeld door de talkshow van Eva Jinek. Tot voor kort kon RTL Late Night op een miljoen vaste klanten rekenen, dat aantal is nu bijna gereduceerd tot de helft. Volgens sidekick Marieke Elsinga is de kijkcijfer-crisis geen reden om iets aan RTL Late Night te veranderen, zij deed de daling in een interview op Radio 10 nonchalant af als een natuurlijk golfbeweging, maar als Humberto nog een tijdje door wil met de talkshow lijkt verandering cruciaal.

Wilfred Genee

Zelfs collega's van Humberto uitten in het AD kritiek op RTL Late Night en haar presentator. Wilfred Genee legt in het AD de vinger op de zere plek: „Late Night een soort promoprogramma voor RTL. Collega's komen er hun programma aanprijzen. Daardoor wordt het heel erg ons-kent-ons.”

Nieuwe stoel

Genee vermoedt ook dat Humberto misschien wat te veel hooi op zijn vork neemt. „Ik heb het idee dat hij bijna elke dag een presentatie doet, een nieuwe stoel in gebruik neemt of een jasje staat te verkopen. En ondertussen doet hij er even een latenightshow bij.” En dat blijkt dus net iets te moeilijk.Reageren op dit artikel