Ilja Gort noemt overstap naar Avrotros ?verademing?

  • Geplaatst: Vrijdag 28 april
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Wijnkenner Ilja Gort maakte na een akkefietje bij Omroep Max de overstap naar Avrotos. Daar is hij tot op de dag van vandaag ontzettend blij mee. “De overstap naar AvroTros was een verademing”, vertelt hij in de Volkskrant.

Ilja Gort is de bekendste wijnkenner van Nederland. Dat komt mede door de vele programma’s die Gort maakte voor Omroep Max. Toch vertrok hij na een lange samenwerking naar Avrotros. “Ik ben van omroep MAX overgestapt naar AvroTros na een conflict over de stijl van mijn tv-programma over wijnen en eten in Frankrijk. Ze wilden dat ik meer rekening hield met de ouderen”, zegt de wijnkenner.

Kribbig en dwars

Gort heeft het in zijn periode bij Omroep Max prima naar zijn zin gehad. “Maar zodra iemand me gaat vertellen wat ik moet doen, sta ik meteen met de hakken in het zand”, legt hij uit. “Kribbig en dwars word ik ervan. Ook als een deel van mijn hersens vindt dat het idee eigenlijk best goed is.”

Ilja Gort

Gort koost voor een overstap naar Avrotros. Het is een keuze waar hij nog altijd geen spijt van heeft. “De overstap naar AvroTros was een verademing. Ik kreeg carte blanche voor de pilot van mijn nieuwe tv-programma Gort over de grens in Italië en hoefde nergens rekening mee te houden”, besluit hij. Reageren op dit artikel