Indringend portret Syrische burgeroorlog in Hell on Earth

  • 18 juni 2017, 22:30 - 00:30 uur
  • National Geographic
Kijk nu

DOCUMENTAIRE Hell of Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS vertelt het verhaal achter het verval en de chaos in Syrië. In tijden van radicalisering en terrorisme onderzoeken Sebastian Junger en Nick Quested de 'failed state' door de lens van hun eigen ervaringen.

Sebastian Junger en Nick Quested onderzoeken in deze documentaire de wereld die beheerst wordt door radicalisme en terrorisme. Met hun werk wil het duo de val van Syrië, de opkomst van IS en de gevolgen van het geweld dat miljoenen mensen heeft doen vluchten naar Europa in kaart brengen.

Confronterende beelden

Die wereld laten ze zien door het gebruik van archiefbeelden, maar ook exclusieve interviews met activisten, journalisten, diplomaten, mensenrechtenwerkers, politici en burgers. "Deze film is confronterend om te zien”, geeft filmmaker Nick Quested toe. “Maar ik wil mensen uitdagen te blijven kijken, want dit is wat er gebeurt. Het is een verhaal over miljoenen mensen die lijden en de redenen daarvoor. Ik hoop dat de kijkers de film van begin tot eind kijken om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we leven.”

Ruw materiaal

Voor Hell of Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS schoot de filmmaker ruim 1.000 uur aan ruw materiaal, dat is teruggebracht tot een portret van 99 minuten over de Syrische burgeroorlog en de ingrijpende sociale en politieke gevolgen.


  • Aflevering: The fall of Syria and the rise of Isis

Reageren op dit artikel
Meer video's van Naked Science

Tips voor vandaag