Interview met Lee Ingleby uit de nieuwe serie Innocent

  • Geplaatst: Zaterdag 13 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Schuldig of onschuldig? Dat is de hamvraag in deze nieuwe Britse thriller. Innocent gaat over een man die een nieuwe start wil maken, nadat hij zeven jaar onterecht (?) vastzat voor het doden van zijn vrouw. Hoofdrolspeler Lee Ingleby licht alvast een tipje van de sluier.

Wat sprak je aan in de serie?
“Het totale concept. Innocent is namelijk niet alleen een spannende misdaadserie. Het is vooral ook een boeiend drama, over een man die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Mijn personage David Collins dacht lange tijd dat hij voor de rest van zijn leven in de gevangenis zou moeten blijven. Maar door een procedurefout komt hij ineens vrij. De serie laat zien wat zo’n plotselinge vrijlating doet met een persoon, zijn omgeving en de familieleden van het slachtoffer. Tegelijkertijd wordt er een nieuw onderzoek gestart naar de dader.”

Hoe zou je David Collins omschrijven?
“David is een beetje de weg kwijt. Niet vreemd natuurlijk. Het ene moment zit hij in de gevangenis, overtuigd dat hij daar nooit meer weg zou komen. Het volgende moment loopt hij weer rond als vrij man. De zeven jaren gevangenis zijn hem echter niet in de koude kleren gaan zitten. Hij is als het ware een schaduw van zichzelf geworden. David is bovendien alles kwijtgeraakt wat hem lief was: zijn huis, zijn twee kinderen en zijn vrouw met wie hij een goed huwelijk had, ondanks dat ze weleens ruzieden. David heeft altijd volgehouden dat hij niets met haar moord te maken had. Maar alleen zijn broer gelooft hem.”

Enig idee wat jouw personage uit Inspector George Gently van deze zaak zou denken?
“Bacchus? Schuldig natuurlijk! Anders zou Collins in eerste instantie toch nooit in de gevangenis zijn beland? Sterker nog, ik heb zo’n vermoeden dat Bacchus de eerste is die zal willen bewijzen dat de politie toch gelijk heeft gehad. Gelukkig zijn er nog politiemensen als George Gently, die in eerste instantie de feiten willen weten.”

Innocent, Zaterdag, 22.30 uur • NPO 2Reageren op dit artikel