ItaliŽ in rouw na mislopen WK

Kijk nu

NET GEMIST Dat Oranje niet deelneemt aan het komende wereldkampioenschap voetbal zagen we al van heinde en verre aankomen. Dat was anders in Italië. Daar gingen ze ervan uit dat La Squadra Azzurra met twee vingers in de neus naar Rusland zou gaan. Gisteravond werden ze uit die droom geholpen.

Italië kwam maandag niet verder dan een treurig 0-0 gelijkspel tegen Zweden, waardoor de Italiaanse voetballers voor het eerst sinds 1958 een wereldkampioenschap mislopen. Het beroemde La Gazzetta dello Sport is in diepe rouw. “De tranen van Gianluigi Buffon en de stilte van San Siro voelen als een grafsteen waarop staat: vaarwel Rusland, we zijn voor het eerst sinds 1958 niet op het WK. Het is één van de zwartste pagina's in onze sportgeschiedenis, een mokerslag die onberekenbare schade aanricht aan een land dat voetbal ademt”, schrijft de krant.

Zwetende Zweden

Terwijl Italië huilt, regent het tranen van geluk in Stockholm en omstreken. Het kostte het Zweedse elftal bloed, zweet en tranen, maar het is hen zonder koning Zlatan Ibrahimovic gelukt om viervoudig wereldkampioen Italië uit de kwalificatie te knikkeren. Maakt de Manchester United-speler zijn comeback tijdens het wereldkampioenschap? Waarschijnlijk niet.

Treurnis

Ondanks één blije natie zijn de wereldwijde voetballiefhebbers over het algemeen teleurgesteld over de uitschakeling van Italië. Dat is logisch, zij moeten het komende zomer doen zonder de acties van sterspelers Chiellini, Buffon en El Shaarawy. Daar krijgen ze Olsen, Granqvist en Toivonen voor terug.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag