Jan Smeekens voert Nederland aan bij opening Olympische Spelen

Kijk nu

SPORT Vrijdag 9 februari beginnen de Olympische Spelen in Pyeongchang. Om 12:00 uur Nederlandse tijd begon het evenement officieel met de openingsceremonie.

Op de Olympische Spelen in Zuid-Korea zullen 33 sporters een gooi doen naar eremetaal. Onder aanvoering van vlaggendrager Jan Smeekens kwamen zij als vijfde land het stadion binnen.

Elf sporters in stadion

Naast Smeekens liepen nog maar tien Oranje-deelnemers mee. Dat waren schaatsers Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Esmee Visser, Ronald Mulder, Kai Verbij, Annouk van der Weijden en Irene Schouten, skeletonster Kimberley Bos en snowboardster Cheryl Maas. De overige 22 Nederlandse sporters zijn achtergebleven in het olympisch dorp of hebben een training op het programma staan.

Eer

Jan Smeekens gaf eerder al aan het een enorme eer te vinden dat hij de Nederlandse driekleur mocht dragen bij de openingsceremonie. "Ik vind het een enorme eer en het geeft me een gevoel van waardering voor wie ik ben en wat ik doe. Ik zal de Nederlandse vlag met heel veel trots zwaaien'', zei hij destijds. Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag