Jaren onschuldig vast in detectiveserie Innocent(2017)

  • 13 januari 2018, 22:40 - 23:35 uur
  • NPO 2
Kijk nu

MISDAADSERIE Na zeven jaar in de gevangenis krijgt David in Innocent onverwachts vrijspraak van de moord op zijn vrouw Tara. Het politieonderzoek was gebrekkig. Hoewel hij nog steeds een verdachte is, wordt de zaak opnieuw onderzocht.

In de gloednieuwe Britse miniserie Innocent krijgt huisvader David Collins (Lee Ingleby) na zeven jaar onverwachts vrijspraak van de moord op zijn vrouw Tara. Het politieonderzoek was ondeugdelijk. Al die tijd heeft hij in een zwaarbeveiligde gevangenis doorgebracht. David is nog steeds verdachte. Maar onder leiding van rechercheur Cathy Hudson (Angel Coulby) bekijkt een nieuw onderzoeksteam alle feiten van de zaak opnieuw, in de hoop de dader alsnog te kunnen arresteren.

Onschuldig

Ondertussen probeert David zijn leven weer op te pakken en het contact met vrienden en familie te herstellen. Hij onderzoekt of hij de voogdij over zijn kinderen kan terugkrijgen. Ook hoopt David dat het hem eindelijk eens wordt gegund om te rouwen om de dood van zijn vrouw.

Innocent

In deze vierdelige detectiveserie vecht David Collins om zijn verwoeste leven weer op te bouwen. Na zeven jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor de moord op zijn vrouw, wordt zijn veroordeling teruggedraaid wegens knullige fouten van justitie. Er start een nieuw onderzoek. Gaandeweg komen allerlei duistere geheimen over misbruik en grote financiele problemen bovendrijven. Het wordt een warboel van jaloerse zussen en teleurgestelde geliefden. Broze familiebanden komen ernstig onder druk te staan. Maar uiteindelijk blijft toch die ene belangrijke vraag overeind: is David Collins werkelijk onschuldig?

  • Regisseur: Richard Clark
  • Acteurs: Lee Ingleby, Hermione Haris, Daniel Ryan
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel