Je kind verliezen door eigen toedoen(2016)

  • 14 november 2017, 22:55 - 23:55 uur
  • NPO 2

DOCUMENTAIRE Vier ouders vertellen hoe het is een kind te verliezen door eigen toedoen. Doug, Norman, Lyn en Antonio leggen uit hoe een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Ook de reacties van de omgeving en wildvreemden komen aan bod.

Eens in de zoveel tijd komt het in het nieuws: een baby overlijdt nadat een moeder was vergeten dat het kleintje nog achterin de auto zat. Of een vader ziet bij het achteruit rijden van de auto zijn eigen peuter over het hoofd. 2Doc: Death of a child is een indringend portret van ouders die tot hun eigen verdriet ontdekten dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Felle reacties

Doug, Lyn, Norman en Antonio verloren allemaal door eigen toedoen een kind. Ze vertellen hoe het is om daarna verder te leven. Maar ook komt aan bod waarom mensen doorgaans uitermate fel reageren op een dergelijk nieuwsbericht. Een deskundige verklaart: "Door deze ouders voor monsters uit te maken - want wie vergeet zijn kind nu achterin in de auto - denken ze dat ze zichzelf kunnen beschermen."


  • Regisseur: Frida Barkfors

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag