Jinek (2017)

  • 8 december 2017, 23:05 - 00:05 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Eva Jinek voert het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit de actualiteit: journalistieke, scherpe en onderhoudende gesprekken over media, cultuur, sport en maatschappij. Verslaggever Jaďr Ferwerda peilt de stemming in politiek Den Haag en in den lande. Live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam

Met in deze uitzending:

* Sinan Can vertelt over zijn documentaire ‘In het spoor van IS’
Vanavond bij Jinek: Sinan Can. Hij reisde een maand door Syrië en Irak voor zijn tweeluik ‘In het spoor van IS’. “Een verschrikkelijke reis”, noemt hij het zelf. De programmamaker sprak mensen die jarenlang onder het bewind van IS moesten leven en hij onderzocht wat er van de ideologie over is gebleven, nu het kalifaat zo goed als verdwenen is.

* Philip Freriks en Maarten van Rossem vieren de verjaardag van ‘De slimste mens’
‘De slimste mens’ is met tien seizoenen het oudste en best bekeken programma van NPO 2. Ter ere van de bijzondere verjaardag mogen er ook onbekende Nederlanders meespelen tijdens de jubileumweek. Presentator Philip Freriks en jurylid Philip Freriks zijn te gast bij Jinek om alles te vertellen over dit speciale ‘partijtje’.

*Yvo van Regteren Altena over een tentoonstelling vol iconische koffers.
Rond 1850 werd de eerste koffer van Louis Vuitton gemaakt. Tegenwoordig is een Vuitton-koffer een stijlicoon. In de Beurs van Berlage zijn nu meer dan 300 historische koffers te zien, waaronder die van Ernest Hemingway, president Roosevelt en Judy Garland.

Lifestyle journalist Yvo van Regteren Altena is een groot liefhebber en kenner van deze koffers. Hij schuift vanavond aan bij Eva en neemt een bijzondere koffer mee.

* Joost Vullings bespreekt de hectische politieke week


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Kijkwijzer: Grof taalgebruik Voor alle leeftijden
  • Seizoen: 2017

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag