Job Gosschalk neemt ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag

  • Geplaatst: Dinsdag 7 november
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Job Gosschalk, regisseur en producent bij Kemna en Zonen, treedt terug uit die functie omdat hij grensoverschrijdend gedrag bij acteurs heeft vertoond.

Gosschalk deed jaren de casting voor en was eigenaar van Kemna Casting en werd later producent en regisseur. Hij werkte mee aan zo'n beetje alle Nederlandse films en tv-series, zoals Alles is Liefde, Het schaep met de 5 pooten, JEUK!, Bloedverwanten, Bureau Raampoort en vele andere titels. De 50-jarige kon acteurs maken of breken.

Verklaring

Gosschalk heeft een uitgebreide verklaring doen uitgaan:

De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur.

Ik wil benadrukken dat mijn (oud-)collega’s bij o.a. Kemna Casting waar ik tot 2008 als casting director werkte en bij Kemna & Zonen waar ik sinds 2008 als regisseur en producent werkzaam ben hier nooit van op de hoogte zijn geweest.

Er is bij mijn beste weten in deze situaties van speloefeningen nooit sprake geweest van fysiek contact. Mij bereiken ook allerlei wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen. Van die verhalen wil ik met grote stelligheid afstand nemen. Daar is absoluut geen sprake van geweest.

Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden.

Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.

Dit is een eenmalige verklaring, waarmee ik hoop een einde te maken aan de geruchten. Ik ben de komende periode niet beschikbaar voor interviews of commentaar.”

Gosschalk is niet de enige die over de schreef gingReageren op dit artikel