Joris Linssen wandelt met ontvoerde Natascha Kampusch

  • Geplaatst: Donderdag 29 september
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Joris Linssen heeft een wel heel bijzondere gast in zijn programma De wandeling . Hij loopt een stukje op met de Oostenrijkse Natascha Kampusch, die 8 jaar gevangen zat in de kelder van Wolfgang Priklopil.

Natascha Kampusch werd ontvoerd toen ze 10 jaar was. Ze ontsnapte in 2006. In haar nieuwe boek Natascha Kampusch: 10 jaar vrijheid vertelt ze hoe het haar sindsdien is vergaan. Ze kocht tot veler verbazing bijvoorbeeld het huis waarin ze al die tijd zat gevangen.

Witte bestelbus

Met Joris wandelt ze in De wandeling door de straat waar ze als klein meisje de witte bestelbus van Priklopil werd ingesleurd. Ze vertelt over haar gevangenschap en hoe ze probeerde niet gek te worden. Bijvoorbeeld  door te zingen, zoals een moeder voor haar kind zingt, het horen van haar eigen stem was van cruciaal belang.

Hou vol!

Ondanks de kracht die ze uitstraalt, bekent ze zich nog steeds niet vrij te voelen. De zinnetjes die ze in gevangenschap opschreef om zichzelf moed te geven, Geloof dat je iets waard bent. Hou vol het gaat je lukken. Wees sterk, heeft ze nu eigenlijk nog steeds nodig.

De Wandeling, zaterdag 8 oktober om 18.10 uur op NPO 2

 Reageren op dit artikel