Keuringsdienst geeft uitsluitsel over de frikandel(2017)

  • 7 december 2017, 20:25 - 20:55 uur
  • NPO 3
Kijk nu

CONSUMENTENPROGRAMMA De wildste verhalen gaan rond over de ingrediënten van de frikandel, maar wat zit er nou echt in? Maarten Remmers bezoekt voor Keuringsdienst van Waarde een Brabantse snackbar en Teun van de Keuken kijkt rond bij de zelfverklaarde uitvinder van de snack.

Uiers, koeienogen, paardendarmen: de wildste verhalen gaan rond over de bestanddelen van een frikandel. Klopt het wel dat er allerlei dubieus vlees is verwerkt in de populairste snack van Nederland? Keuringsdienst van waarde: Terug naar de basis zoekt naar uitsluitsel.

Elke dag een frikandel

Eerst bestelt Maarten Remmers een frikandel bij een eenvoudige Brabantse snackbar. De eigenaar zegt er zelf elke dag een te eten. Daarmee overschrijdt hij ruim het Nederlandse gemiddelde van 37 stuks per persoon per jaar. Maar weet de snackbarhouder ook wat er nou precies in de snack zit?

Uitvinder

Bij producent Beckers, naar eigen zeggen de uitvinder van de frikandel, zullen ze het antwoord vast hebben. Het bezoekje dat Ersin Kiris brengt aan fabriek Polskamp van kipseparatorvlees biedt uitkomst.


  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 8 Frikandel

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag