Kijk hier de gouden 5km van Sven Kramer terug!

Kijk nu

NET GEMIST Sven Kramer heeft een unieke prestatie neergezet bij de Olympische Spelen. In Zuid-Korea won de Fries voor de derde maal op rij goud op de 5000 meter.

De verwachtingen voorafgaand aan de 5000 meter waren hooggespannen. Niet alleen bij Sven Kramer, maar bij heel Nederland. De schaatser kon voor de derde maal in successie de gouden medaille winnen op de vijf kilometer. Met een Olympisch record slaagde Kramer daarin met verve.

Versnelling Kramer

De 31-jarige Kramer kon zich richten op de tijden van Sverre Lunde Pedersen en Ted-Jan Bloemen. Aanvankelijk liet Kramer het schema van beide rijders los, maar in het middengedeelte versnelde de Fries op de voor hem karakteristieke manier. Zo reed hij in een paar ronden de achterstand weg en kwam hij met twee seconden voorsprong over de finish.

Beste Olympiër

Voor Kramer is de gouden medaille op de 5000 meter pas het begin van de Olympische Spelen in Pyeongchang. De schaatser komt nog in actie op de voor hem zo geliefde tien kilometer, de ploegenachtervolging en de mass-start. Kramer kan met meer eremetaal de beste Nederlandse Olympiër aller tijden worden. Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag