Vuelta - 14 augustus tot 5 september 2021

De Ronde van Spanje is de derde grote ronde van het seizoen

De 76e editie van de Vuelta wordt verreden van 14 augustus tot en met 5 september 2021. De derde grote wielerronde van het seizoen, na de Giro d' Italia en de Tour de France, is voor een behoorlijk aantal renners een kans op eerherstel of een extra prijs. Titelverdediger is de Sloveen Primož Roglič, die in Tokio een gouden medaille won op de tijdrit voor Tom Dumoulin.

Op deze pagina:

  • Waar kijk je live naar de Vuelta?
  • Rittenschema de Vuelta 2021
  • Rentree Fabio Jakobsen

Scrollen maar!

Meer Vuelta 2021

Waar is de Vuelta te zien?

Verschillende zenders coveren de Vuelta 2021. Zo doen Eurosport en het Belgische Sporza dagelijks live verslag van de Ronde van Spanje. De NOS pikt ook een graantje mee. Genoeg mogelijkheden dus om je favoriete wielrenner naar de overwinning te kijken!

Hier vind je het overzicht waar en wanneer je de Vuelta kan bekijken!

Rittenschema

Net als de Giro d'Italia en de Tour de France is de Vuelta een drieweekse aangelegenheid. De wielrenners krijgen tussendoor twee rustdagen om van hun inspanningen te herstellen. De eerste etappe wordt op zaterdag 14 augustus verreden. De 21e en laatste etappe staat gepland voor zondag 5 september.

Bekijk het rittenschema van de Vuelta 2021!

Rentree Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen maakt in de Vuelta 2021 zijn rentree in een grote ronde. De Nederlandse topsprinter, in dienst bij het Belgische Quick-Step, belandde na een verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen van vorig jaar in coma. Het was lang de vraag of hij het überhaupt zou overleven. Inmiddels heeft hij zijn eerste overwinningen in kleinere wedstrijden alweer geboekt en in de Vuelta van dit jaar gaat hij voor zijn volgende overwinning in een grote ronde.

Fabio Jakobsen krijgt zes kansen op sprintsucces in de Vuelta!