Kijkje in het leven van Prins Charles

  • 14 november 2017, 20:32 - 21:58 uur
  • RTL 8
Kijk nu

DOCUMENTAIRE De Britse presentatoren Ant en Dec volgden kroonprins Charles een jaar lang van nabij. Ze spreken ook met zijn zoons William en Harry. Tijdens het filmen ontwikkelden ze een vriendschappelijke relatie met de prins.

De Britse kroonprins Charles liet Ant en Dec, een bekend presentatieduo in Groot-Brittannië, toe in zijn leven voor de documentaire Een jaar met prins Charles - binnen bij de Britse royals. Ant en Dec zijn ambassadeurs van de stichting 'The Prince's Trust', die de kroonprins veertig jaar geleden oprichtte. Hiermee helpt hij kansarme jongeren hun leven weer op de rit te krijgen.

Harry en William

Voor de documentaire spraken Ant en Dec ook met zijn zoons William en Harry. Prins Charles hoopt dat een van hen zijn werk voor de stichting ooit wil overnemen. “Want ik ben waarschijnlijk snel over mijn houdbaarheidsdatum heen”, voegt hij daar aan toe. Ant liet in een interview weten dat hij vreesde dat de prins hun vragen soms niet verstond. "Dan lachte hij alleen maar een beetje."

Goeie ouwe Royal Highness

Met de kroonprins zo regelmatig in zijn nabijheid, werd Ant soms behoorlijk familiair, zo geeft hij ruiterlijk toe. "Ik was een beetje te enthousiast. Ik greep His Royal Highness vast en sloeg hem op zijn rug. Ik moest mezelf echt tegenhouden", herinnert de presentator zich. De prinsen William en Harry zijn tegenover Ant en Dec behoorlijk openhartig over hun vader. Ze onthullen onder meer dat hij hen geregeld voor schut zet door op de verkeerde momenten in lachen uit te barsten. Ook vertellen ze over het handschrift van hun vader, dat naarmate de dag vordert steeds onleesbaarder schijnt te worden.

  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag