Kinderen belangrijker in nieuwe Jeugdjournaal

  • Geplaatst: Maandag 21 augustus
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Het Jeugdjournaal draaide natuurlijk al om kinderen, maar de kleine mensen gaan een nog grotere rol spelen in het jeugdprogramma.

Dat kan allemaal omdat het Jeugdjournaal vanaf vandaag langer duurt (20 in plaats van 10 minuten). We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen”, zegt Ronald Bartlema, chef van het Jeugdjournaal in de Telegraaf.

Nieuwe rubrieken

Zo is er een nieuwe rubriek, Check dit dan! waarin de presentator opvallende nieuwtjes doorneemt. Kinderen mogen via een video ook vragen stellen aan hun idool. Die vragen worden vervolgens doorgespeeld aan de BN'er in kwestie.

De rubriek Dwars is terug van weggeweest. Hierin vertellen kinderen over een probleem dat ze hebben. Een verslaggever gaat vervolgens samen met het kind in de Jeugdjournaalbus op pad om een antwoord te zoeken.

Presentatoren

Het Jeugdjournaal wordt gepresenteerd door Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul en is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 3.Reageren op dit artikel