Koning Willem-Alexander bedankt Arjen Robben

Kijk nu

NET GEMIST Koning Willem-Alexander heeft Arjen Robben bedankt voor alles wat de voetballer gedaan heeft bij het Nederlands Elftal. Robben nam na de wedstrijd tegen Zweden afscheid als international van Oranje.

De Koning bedankte Arjen Robben tijdens een persmoment voor Nederlandse media in Portugal, waar koning Willem-Alexander samen met Koningin Maxima op staatsbezoek is. "Als ik zie hoe Arjen Robben zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dan wil ik hem hier hartelijk danken voor wat hij voor het Nederlands elftal gedaan heeft", zei het staatshoofd tegen de aanwezige media.

Missen

Koning Willem-Alexander denkt dat Nederland de buitenspeler echt zal missen, nu de Oranje-international gestopt is bij het Nederlands elftal. De Koning noemde het treurig dat Nederland niet naar het WK in Rusland gaat volgend jaar. "Het was enigszins te verwachten, maar je hoopt toch op het allerlaatste moment." Koningin Maxima vulde haar echtgenoot aan: “Zeven doelpunten zijn ook wel erg veel.”

Nations League

Nederland won de laatste wedstrijd van Arjen Robben tegen Zweden met 2-0 (2x Robben), maar koopt daar niks voor. Voor het tweede opeenvolgende grote toernooi op rij is Nederland er niet bij. Het enige lichtpuntje is nu dat Nederland zich wel geplaats heeft voor de A-divisie van de Nations League, de opvolger van de oefeninterlands.Reageren op dit artikel