KPN-serie Brussel vandaag in premičre

  • Geplaatst: Vrijdag 20 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De spannende serie Brussel , geschreven door Leon de Winter en met Johanna ter Steege in de hoofdrol, is vanaf nu te zien bij KPN Presenteert. Brussel gaat over de macht in Europa.

'In het centrum van de macht van de EU draait alles om invloed en intriges. Het is de plek van liefde, dromen en verraad. Wie niet bedriegt, wordt bedrogen… Dit drijft de personages uit Brussel naar de stad, waar alles op een fatale avond samenkomt.' Dat is hoe de KPN haar nieuwe serie omschrijft.

Arno Dierickx

Het verhaal is van schrijver Leon de Winter, Arno Dierickx regisseerde de tiendelige serie. „Het gaat over Europa, over de vraag waar het naar toe gaat met ons allemaal”, zegt hij. Die vraag wordt gesteld aan de hand van allerlei personages uit alle lagen van de klassemaatschappij, van de hoogste politici tot een zwerver en alles daartussen. Het vluchtelingenvraagstok komt ook aan bod, net als terrorisme. Vanochtend zat ik op de fiets en dacht ik: Die arme Donald Trump heeft geen idee hoe Europa functioneert. Voor hem zit er niets anders op dan Brussel te kijken.”

Johanna ter Steege

De hoofdrol wordt gespeeld door Johanna ter Steege. Zij is Moniek van Dalen en wordt Eurocommissaris. Moniek is niet direct een aardige vrouw. Johanna: „Ze heeft veel macht, ze manipuleert, is verleidelijk en gaat recht op haar doel af. Ontzettend leuk om te spelen. Het is saai om te zeggen, maar het was een groot feest. Het is een hele spannende serie, een reis door Europa.”

Andere rollen in Brussel worden gespeeld door Carolien Spoor, Daniël Boissevain, Hans Dagelet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Aus Greidanus en veel internationale acteurs.

Kijkers van KNP kunnen alle afleveringen on demand zien of elke zaterdag 22.00 uur een nieuwe aflevering op kanaal 18

 Reageren op dit artikel