Laatste kans voor sprintkanonnen

  • 19 mei 2017, 13:16 - 17:15 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Het blijft nog een dagje vlak in de Giro. En dan is de rit van Reggio Emilia naar Tortona ook nog eens biljartlakenvlak. Een buitenkansje voor de sprinters. En voorlopig de laatste. Hierna volgt een week in de bergen.

Nog één keer vlammen, dat is het devies voor de sprinters in deze Giro-etappe. De etappe is niet al te lang, 'slechts' 167 kilometer en gaat van Reggio Emilia naar Tortona. De wegen zijn hartstikke vlak en dat is voor het laatst. Hierna wachten twee heuveletappes, vijf bergritten en een tijdrit en het moet wel gek lopen als in een van die etappes een sprinter er met de bloemen en de kussen van de rondemiss vandoorgaat.

Tour de France

Een aantal van de rappe mannen zal dus waarschijnlijk na deze rit in de remmen knijpen, om zich te sparen voor de rest van het seizoen. Want nog maar een paar weken en dan begint de Tour de France, en mannen als André Greipel en Fernando Gaviria hebben voor de openingsweek van die koers waarschijnlijk ook snode plannen.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag