Laatste opdracht voor Frodo en Sam(2003)

  • 19 juni 2017, 20:30 - 00:30 uur
  • Veronica

FANTASY In het derde deel van de The Lord of the Rings-trilogie gaat de missie om de ring te vernietigen verder. Daarvoor moeten de vrienden Frodo en Sam een gevaarlijke reis afleggen.

In The Lord of the Rings: The Return of the King staan de zaken er niet al te best voor. Hoewel het leger van de verraderlijke Saruman is verslagen, is Sauron nog altijd oppermachtig. Hij bereidt een aanval voor op Gondor, een van de laatste grote bolwerken van de mens. Gandalf en consorten reizen af naar de stad, maar komen erachter dat de stadhouder niet echt zijn best doet om mee te werken.

Vulkaan

Ondertussen reizen Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) samen met Gollem verder naar Mount Doom. Alleen deze vulkaan is heet genoeg om de kwaadaardige ring te vernietigen. Probleem: de berg ligt middenin Mordor, het onbegaanbare domein van Sauron. Bovendien wemelt het er van de orken. Slagen de helden er desondanks in om de berg te bereiken en de ring te vernietigen?

Oscars

The Return of the King is het laatste en meteen ook het beste deel van de Lord of the Rings-trilogie. De film verdiende in 2004 het duizelingwekkende aantal van elf Oscars, waarmee het samen met Titanic en Ben Hur recordhouder is.


  • Regisseur: Peter Jackson
  • Scenario schrijver: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
  • Componist: Howard Shore, Bruno Barrett-Garnier, Ray Beentjes, Beau Borders, Christopher Boyes, Nick Breslin
  • Acteurs: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies
  • Prijzen: Genomineerd voor elf Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste scenario. Won ze alle elf.

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto