Laatste vrijdagwedstrijd in de Eredivisie(2017)

  • 21 april 2017, 22:20 - 23:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

SAMENVATTING De laatste vrijdagavondwedstrijd van het Eredivisieseizoen gaat tussen sc Heerenveen en Willem II. Dat is een weerzien met zijn oude ploeg voor Heerenveen-trainer Jurgen Streppel. Een samenvatting, plus vooruitblik op het weekend.

Sc Heerenveen begon zeer sterk aan het Eredivisieseizoen, maar de resultaten van de laatste weken zijn belabberd. Vijf van de laatste zes duels gingen verloren, en vaak met grote cijfers. Vorige week was Ajax met 5-1 te sterk. Verliezen in de ArenA tegen titelkandidaat Ajax is geen schande, maar de manier waarop baarde trainer Jurgen Streppel zorgen.

Hoger niveau

"Wij willen graag naar een hoger niveau toe”, zegt Streppel in de Leeuwarder Courant. "Een aantal spelers kan dat wel, maar laat het niet zien. En een paar zijn niet goed genoeg. Daar moet je ook eerlijk in zijn. Je kunt wel iets willen, maar als je elke wedstrijd drie of vier dezelfde fouten maakt, dan heb je hier niks te zoeken.” Geen geruststellende woorden op weg naar het duel met Willem II in eigen stadion.

Play-offs

Heerenveen wil graag play-offs spelen om een ticket voor Europees voetbal. Maar concurrenten FC Groningen en Heracles zitten de ploeg op de hielen en de Friezen moeten uitkijken dat ze niet buiten de boot vallen. Plek negen op de ranglijst is in principe voldoende, plaats tien sowieso niet. Ook Willem II zou nog langszij kunnen komen. Dat maakt dit duel extra belangrijk.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag