Life of Pi: In zee met een tijger(2012)

  • 19 juni 2017, 20:30 - 23:05 uur
  • RTL 8
Kijk nu

AVONTUUR De ouders van de Indiase jongen Piscine 'Pi' Patel (Suraj Sharma), hebben een dierentuin. Wanneer zijn ouders de dierentuin naar de andere kant van de wereld willen verhuizen, reist Pi met hen mee op een groot schip met alle dieren.

In Life of Pi heeft Pi het goed naar zijn zin in de dierentuin van zijn ouders. Hij is gek op alle dieren en is dan ook maar al te blij als ze een nieuwe gast in de dierentuin ontvangen: een Bengaalse tijger, genaamd Richard Parker. Als Pi de tijger probeert te aaien leert zijn vader hem op een ruwe manier dat tijgers gemeen en gevaarlijk zijn. Pi wil niks meer van het dier weten. 

Storm

Tijdens de reis op zee ontstaat er een hevige storm die de boot doet zinken. Pi weet zichzelf te redden door op een reddingsbootje verder te reizen, maar zijn familie is nergens te bekennen. Op zijn sloepje wordt Pi vergezeld door een zebra, orang-oetang, hyena en door de tijger Richard Parker. De dieren eten elkaar op en alleen Pi en Richard Parker blijven over. Het tweetal is gewaagd aan elkaar en tijdens hun avontuurlijke reis worden ze geconfronteerd met de schoonheid en wreedheid van de natuur. 

Oscars

Ang Lee (Brokeback Mountain) verfilmde de gelijknamige, bekroonde bestseller van de Canadese schrijver Yann Martel en won hiermee de Oscar voor Beste Regie. Ook de beeldjes voor Beste Muziek, Beste Cinematografie en Beste Visuele Effecten gingen naar dit avontuurlijke drama. De tijger kwam overigens volledig uit de computer. Nederlander Erik-Jan de Boer was verantwoordelijk voor de levensechte animatie.


  • Regisseur: Ang Lee
  • Scenario schrijver: David Magee
  • Componist: Mychael Danna, Shalini Agarwal, Sumit Babbar, Jamie Baker, Ron Bartlett, David Boulton
  • Acteurs: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall, Gérard Depardieu, Ayush Tandon
  • Prijzen: Genomineerd voor 11 Oscars, waaronder die voor beste liedje, beste scenario en beste film. Won er 4: beste filmmuziek, beste special effects, beste cinematografie en beste regie. Genomineerd voor drie Golden GLobes, waronder die voor beste regie en beste film. Won die voor beste filmmuziek.

Reageren op dit artikel