Lucas van de Meerendonk nieuw gezicht Jeugdjournaal

  • Geplaatst: Vrijdag 13 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Lucas van de Meerendonk gaat het Jeugdjournaal presenteren. Voorheen was hij bekend als vaste verslaggever van het Zapp weekjournaa l.

Van de Meerendonk neemt bij de nieuwsrubriek de plaats in van Robbie Kammeijer die afgelopen juli de NOS verruilde om EditieNL te presenteren bij RTL 4.

Lesbos

Vanaf de start van het nieuwsmagazine in 2014 was Lucas één van de twee vaste verslaggevers van het Zapp weekjournaal. In 2015 maakte hij een reportage over het lot van Amal, een 12-jarige vluchtelinge op Lesbos. Daar won het programma een YNE Award voor, bedoeld voor de beste reportage van een Europees nieuwsprogramma voor kinderen.

Droombaan

Over zijn overstap naar het Jeugdjournaal zegt hij: "Dit is voor mij een droombaan. Al vanaf het moment dat ik Journalistiek ging studeren, wilde ik het Jeugdjournaal presenteren. Dus toen ik de kans kreeg, heb ik die gegrepen. Ik hou ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en voor mij is met name het presenteren een nieuw aspect waarin ik mij graag verder ontwikkel."Reageren op dit artikel