MAX maakt mogelijk (2017)

  • 11 november 2017, 18:30 - 19:10 uur
  • NPO 2
Kijk nu

REPORTAGES Samen met bekende Nederlanders en bedrijven die graag hun steentje bijdragen worden de bijzondere en ontroerende wensen vervuld van ouderen die om uiteenlopende redenen iets positiefs verdienen. Ook ziet u wat Stichting MAX Maakt Mogelijk met uw donaties heeft gedaan.

In deze uitzending:

* Maria Deen is 77 jaar en viert dit jaar haar lustrum; ze werkt al vijftig jaar als vrijwilliger in de zorg. De laatste jaren bij verzorgingshuis De Molentocht in Purmerend als vaste kracht in de coffeecorner. Alle ouderen kennen haar en juist voor hen wenst Maria een rolstoelbus, zodat ze eropuit kunnen. Jan Slagter bezoekt Maria en verrast haar met een speciale rolstoelbus. Dat is echter niet alles. Jan neemt Maria en een aantal bewoners mee in het busje om op Vlieland naamgenoot Monique van de Ven, die voor Dokter Deen als Maria Deen door het leven gaat, te ontmoeten.

* Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten. Hersteld of niet, ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dakloze ouderen weer een toekomst hebben dankzij één bijzondere man: Viorel Pasca. MAX Maakt Mogelijk steunt het werk van Viorel al sinds 2011. Dankzij donaties kan hij 220 ouderen onderdak, een bed én verzorging bieden. Deze mensen wonen verspreid over tien huizen in nabijgelegen dorpjes. Vier huizen daarvan zijn gekocht en gerenoveerd door MAX Maakt Mogelijk. Bij één huis is alleen de renovatie betaald. Het laatste onderkomen is dankzij de nalatenschap van een MAX Maakt Mogelijk-donateur geschonken. Zij had haar roots in Boekarest liggen en wilde de ouderen uit haar geboorteland graag helpen. Jan Slagter bezoekt dit nieuwe pand, dat plek biedt aan 26 ouderen.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2017

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag