Meryl Streep en Tom Hanks onthullen Pentagon Papers in trailer The Post

Kijk nu

NET GEMIST The Post is een spannend drama over de onwaarschijnlijke werkrelatie tussen Katherine Graham en Ben Bradlee van The Washington Post. Zie hierboven de eerste trailer van de nieuwe film van Steven Spielberg. 1 februari 2018 verschijnt-ie in Nederland.

Katherine Graham is de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant en wordt in de film gespeeld door Meryl Streep. Ben Bradlee (Tom Hanks), is redacteur bij dezelfde krant. Beiden werken ze samen met The New York Times om een enorm verdoezeld staatsgeheim te onthullen. Het tweetal moet hun verschillen overkomen en riskeren hun carrière en vrijheid om de waarheid in het licht te brengen.

Pentagon Papers

Dit enorme staatsgeheim zijn de Pentagon Papers, een rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie over Vietnam en hoe de politieke en militaire inmenging van de VS erin was. Wat uit het rapport zou blijken, was dat de regering concreet gelogen had tegen de bevolking. De documenten verschenen in 1971 op de voorpagina van The New York Times.

Steven Spielberg

De regie is in handen van Steven Spielberg. De regisseur werkte in 2015 nog met Hanks aan de Koude Oorlog-thriller Bridge of Spies, die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Film.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag