Moord op Gerard Zonneveld(2018)

  • 17 mei 2018, 20:25 - 21:00 uur
  • NPO 2
Kijk nu

REPORTAGESERIE Het derde seizoen begint met de gruwelijke moord op Gerard Zonneveld. Het lichaam van de Beverwijker lag op Koninginnedag 2010 zonder benen in een sloot. De rechercheurs van toen blikken terug op deze geruchtmakende zaak.

Beverwijker Gerard Zonneveld (55) kwam in 2010 op een gruwelijke manier aan zijn einde. Rechercheurs die zijn dood destijds onderzochten blikken terug in Zaak van je leven. Het levenloze lichaam van Zonneveld werd op Koninginnedag door wandelaars in een sloot aangetroffen. Zijn benen waren van zijn romp gescheiden. Een bizar rechercheonderzoek volgde. Wie heeft Zonneveld vermoord? De dader is uiteindelijk opgepakt en veroordeeld. Het rechercheteam dat dit voor elkaar heeft gekregen schetst hoe het onderzoek destijds in zijn werk is gegaan. Naast de moord op Gerard Zonneveld komt er dit derde seizoen nog een aantal bizarre misdaden aan bod in Zaak van je leven, zoals de verdwijning van Melanie Sijbers in 2006 en de moord op Nadia van de Ven in 2002.

Zaak van je leven

In De zaak van je leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende moordzaken. Nog één keer duiken zij in het archief en halen stille getuigen naar boven. Ze schetsen een beeld van de verschillende fases van een onderzoek en zo wordt duidelijk hoeveel moeite het kost om een zaak rond te krijgen. Het programma is bedacht door Maaike Timmerman, bekend van het tv-programma Goedemorgen Nederland. "Ik kijk zelf alle crimi's en politieseries op tv en Netflix, maar wilde heel graag eens laten zien hoe je nou écht een moord oplost", vertelde zij destijds.

  • Seizoen: 3
  • Aflevering: 1/5 De dood van Gerard Zonneveld

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag