Murder by Numbers: Sandra Bullock jaagt op Ryan Gosling(2002)

  • 14 maart 2018, 20:30 - 22:55 uur
  • SBS 9
Kijk nu

THRILLER Murder by Numbers draait om de 'perfecte' moord, gepleegd door twee scholieren. In de hoop dat nooit iemand hen als schuldigen aanwijst, schuiven ze de schuld in andermans schoenen.

Twee bevriende Amerikaanse scholieren kunnen het goed met elkaar vinden, maar ze zijn heel verschillend. De één is een rijke playboy (Ryan Gosling) en de ander een grote nerd (Michael Pitt). Toch hebben ze één ding gemeen: ze vervelen zich te pletter. Ze besluiten daarom samen de perfecte moord te plegen en de schuld in andermans schoenen te schuiven. Ze zijn ervan overtuigd dat hun plannetje werkt. Maar ze hebben het mis.

Murder by numbers

Detectives Cassie Mayweather (Sandra Bullock) en haar nieuwe partner Sam Kennedy (Ben Chaplin) krijgen de taak om de moord te onderzoeken. Aanvankelijk lijkt het er sterk op dat ze de moordenaar snel te pakken hebben, maar Cassie denkt dat er meer aan de hand is. Zij vermoedt dat de scholieren iets met de moord te maken hebben, maar ze heeft geen bewijs. Bovendien geloven haar collega's haar niet. Toch zet Cassie door, maar voor ze het weet, raakt ze verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel met de daders.


  • Regisseur: Barbet Schroeder
  • Scenario schrijver: Tony Gayton
  • Componist: Gina Alfano, Clint Mansell, Ron Bochar, Joseph F. Brennan, Thomas Causey, Kam Chan
  • Acteurs: Sandra Bullock, Ben Chaplin, Ryan Gosling, Michael Pitt, Agnes Bruckner

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag