Mysterieuze trailer van Duitse Netflix-serie Dark

Kijk nu

NET GEMIST De vraag is niet waar, wie of hoe in de allereerste trailer van Dark. Nee, de vraag is wanneer. Nog voor het einde van het jaar krijgen we het antwoord op de vraag. Op 1 december komt het mysterie in zijn geheel online.

In tien spannende afleveringen van een uur zien we een hedendaags Duits stadje, dat opgeschrikt wordt door de verdwijning van twee jonge kinderen. De vermissing heeft een onthullende werking: dubbellevens en scheve onderlinge verhoudingen van vier families legt het mysterie bloot. Het verhaal neemt een bovennatuurlijke wending die de kijker terugvoert naar hetzelfde stadje, maar dan in 1986.

Duits

Dark is de eerste Duitse Netflix Original-serie, die volledig in ons buurland is geschreven, geproduceerd en opgenomen. De hele serie is zelfs compleet Duits gesproken. Hierin zal de vraag centraal staan wanneer de dader de kinderen heeft gekidnapt. Vanaf 1 december zullen we erachter komen wat ze daar precies mee bedoelen.

Netflix Originals

Hoewel het de eerste Duits gesproken Netflix Original is, is het zeker niet de eerste niet-Engelstalige. Er zijn al een aantal Japanse titels internationaal beschikbaar en ook andere Europese landen hebben een serie in hun moedertaal. Marseille is Frans, 3% is Portugees, Las chicas del cable is Spaans en binnenkort verschijnt het Italiaanse Suburra. De grote Netflix-baas Reed Hastings beloofde een jaar geleden in College Tour dat ook Nederland kan rekenen op eigen series, maar daarover is verder tot dusver niets bekend.


Reageren op dit artikel