Nederlandse dames klaar voor WK handbal

Kijk nu

NET GEMIST Zaterdag starten de wereldkampioenschappen handbal in Duitsland. De Nederlandse dames pakten de vorige keer zilver, nu gaan ze voor goud.

De Nederlandse dames hebben handbal op de kaart gezet. De ene na de andere bal werd door de speelsters op sublieme wijze achter de keepster van de tegenstander gewerkt, terwijl Hollands glorie Tess Wester zich profileerde als de een van de beste goalies ter wereld. Toch werd er nog geen enkele keer een gouden plak behaald. Dat moet nu anders.

WK

Zaterdag start een nieuw wereldkampioenschap in Duitsland, waar Nederland niet op volle sterkte aan begint. “Nycke Groot is net terug van een blessure en heeft nog weinig gespeeld”, vertelt bondscoach Helle Thomsen aan Nu.nl. “Estavana Polman heeft thuis een baby van vijf maanden. Ze heeft hard getraind en is op de weg terug, maar het is afwachten of ze er ook al weer staat op zo'n groot toernooi.”

Groepsfase

Niet iedereen is dus fit, maar de rest van de ploeg is goed genoeg om de groepsfase te doorstaan. Zeker met tegenstanders als Zuid-Korea, Servië en Duitsland, die als het aan Thomsen ligt billenkoek kunnen verwachten van de Nederlanders. Dat belooft wat.

Ben jij nog niet in de stemming voor het wereldkampioenschap? Check dan de bovenstaande video en geniet van Nederlands succes!


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag