Netflix-tip: 6 Balloons

Kijk nu

NET GEMIST Een jonge vrouw rijdt met haar broer en haar nichtje door de stad. Hij is heroïneverslaafd geweest en heeft een terugval. Een rit vol heftige gesprekken volgt.

Katie is de laatste persoon in het leven van Seth die nog iets voor hem wil doen. Hij worstelt namelijk al jaren met een heroïneverslaving. Als zij op een kwade avond met hem en zijn tweejarige dochtertje in de auto zit, komt ze erachter dat haar broer, ondanks alles toch een terugval heeft. Hij gebruikt weer. Een memorabele autorit volgt.

Uit de comfortzone

6 Balloons is een heftig drama met Dave Franco (inderdaad, de broer van Hollywood-acteur James) en Abbi Jacobsen in de hoofdrollen. Abbi was tot deze rol vooral bekend uit de Broad city, een comedyserie van Comedy Central. “Ik heb nog nooit zoiets gedaan”, vertelt de actrice aan entertainmentsite Collider.com. “Ik was er ook erg nerveus over en twijfelde of ik het wel moest doen. Het was gewoon erg griezelig om buiten mijn comfortzone te treden.”

Personage

Uiteindelijk besloot Abbi de rol toch te accepteren, ook omdat ze haar personage zo goed kan begrijpen. “Wat ik zo mooi vind is dat je snapt waarom ze voor haar broer blijft vechten: hij is en blijft een geweldige kerel. Toch moet ze hem zelf om professionele hulp laten vragen. Alleen dan kan hij clean blijven. Als hij altijd op haar kan terugvallen, gebeurt dat niet.”

Vanaf 6 april op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag