Netflix-tip: Chef’s table: pastry

Kijk nu

NET GEMIST Zoetigheid kent geen tijd. Dat geldt zeker voor de vier hoofdpersonen in de nieuwe afleveringen van de culinaire serie Chef’s table. Die gaat namelijk ditmaal over gebak.

‘s Werelds beste chefs op het gebied van gebak en desserts geven voor de vierdelige Netflix-reeks Chef’s table: pastry een kijkje in de keuken. De makers gaan langs bij de Amerikaanse Milk Bar, werkterrein van Christina Tosi. Ook bezoeken ze de Spaanse chef Jordi Roca, die de Celler de Can Roca bestiert. In Indonesië worden heerlijke zoetigheden gemaakt, door Will Goldfarb van Room4Dessert.

Chef’s table: pastry

En met een wereldtour langs de beste dessertchefs mag een bezoekje aan Italië niet ontbreken. In het land van tiramisu, cannoli en gelato kruipen de makers aan tafel bij Corrado Assenza van Caffè Sicilia. Deze chef heeft decennia ervaring met het maken van zoetigheid, al op jonge leeftijd ging hij aan de slag in het familiebedrijf.

Toetjes

Zijn stokpaardje? Hij wil de eeuwenoude cultuur van Sicilië terug laten komen in zijn gerechten. Verder is – vrij bijzonder voor een dessertchef – zout hem net zo lief als suiker. “Ik zoek naar zout in suikers, en naar suiker tussen de zoutkristallen”, vertelt hij op een Italiaanse culinaire site. Zijn lievelingsingrediënt doet hij ook uit de doeken: honing.

Vanaf 13 april op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag