Netflix-tip: Collateral

Kijk nu

NET GEMIST Een margherita zonder toppings wordt Abdullahs laatste bezorgklusje. De pizzakoerier wordt na de levering van de pizza genadeloos overhoop geschoten. Maar waarom eigenlijk?

Een Syrische vluchteling werkt bij een Londense pizzatent, als koerier. Hij krijgt specifiek de opdracht om één bepaalde pizza te bezorgen, bij de ex-vrouw van een politicus. Het wordt zijn laatste klus: op de stoep voor haar huis wordt hij doodgeschoten.

Ongelukje?

Aanvankelijk vermoedt de rechercheur die het onderzoek leidt dat de schutters een vergissing hebben gemaakt en dat de Syriër helemaal niet het doelwit was. Maar een getuige lijkt aan dat scenario een einde te maken.

Britse maatschappij

Collateral begint als een typisch Brits moordmysterie, maar neemt al snel een wending. De vierdelige miniserie probeert ook een beeld te schetsen van de huidige Britse maatschappij, met veel aandacht voor racisme, vluchtelingenproblematiek en discriminatie. De makers hebben trouwens een absolute sterrencast weten te strikken voor dit project, met o.a. Carey Mulligan als onvermoeibare politievrouw.

Vanaf 9 maart op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag