Netflix-tip: Dark, de engste serie ooit?

Kijk nu

NET GEMIST In de nieuwe Netflix-serie Dark verdwijnen twee jongens spoorloos in een slaperig plaatsje in de Duitse bossen. Dat is niet voor het eerst: ook in 1953 en 1987 vonden er al merkwaardige zaken plaats in Winden. Wat is er aan de hand?

“Deze stad is ziek en dat komt door ons allemaal: er is een moordenaar in ons midden” roept een van de inwoners van Winden. In dit Duitse plaatsje verdwijnen twee jongens, en dat is niet voor het eerst. Ook in 1953 en 1986 vonden er vergelijkbare zaken plaats in het slaperige Duitse plaatsje.

Oude wonden

Familieleden proberen de kinderen terug te vinden, maar rijten bij hun zoektocht naar de waarheid oude wonden open. Verbroken relaties, dubbellevens, een grot, een kerncentrale en een mysterieuze vreemdeling, allemaal zijn het stukjes van de puzzel. En om het nog even ingewikkelder te maken, lijken heden, verleden en toekomst elkaar te beïnvloeden.

'De engste serie ooit'

Makers en acteurs omschrijven de serie Dark – die qua insteek wel wat wegheeft van Netflix-hit Stranger things – als “de engste serie ooit”. Ze raden aan om de reeks te bingen: er wordt nogal wat heen-en-weer geschakeld tussen verschillende tijden en elk detail is belangrijk. Voor de acteurs was dit soms ook lastig, vertelt Oliver Masucciaan Metroa. "Het was best ingewikkeld spelen. We moesten de hele tijd nadenken waar we zaten qua tijdperk en chronologie.”

De tien afleveringen van deze eerste Duitse Netflix-originalserie zijn vanaf nu te zien bij de streamingdienst.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag