Netflix-tip: First team: Juventus

Kijk nu

SPORT De succesvolste club uit Italië van de afgelopen jaren? Juventus, zonder enige twijfel. Fans, trainer en actieve spelers als de legendarische doelman Gianluigi Buffon leggen uit wat de club zo succesvol maakt.

Als een dictator heerste Juventus de afgelopen jaren over de Italiaanse Serie A. De voetbalclub uit Turijn duldde geen tegenstand en ging er maar liefst zes seizoenen achter elkaar met het landskampioenschap vandoor. Maar hoe komt het dat de zwart-witten uit de Noord-Italiaanse stad zo oppermachtig zijn?

First Team: Juventus

Netflix neemt in een driedelige documentaire-reeks een kijkje achter de schermen. Centraal staat het seizoen 2017-2018, waarin de club de landstitel pakte en de finale van de Champions League haalde. Die ging wel verloren, voor de tweede maal in drie seizoenen: in de eindstrijd was Real Madrid te sterk.

Spelers

Aan het woord in First team: Juventus komen spelers als Giorgio Chiellini, Gonzalo Higuaín en de nu al legendarische keeper Gianluigi Buffon. Ook vertellen trainer Massimiliano Allegri en clublegende Alessandro del Piero over de ‘Oude Dame’, zoals de bijnaam van de club luidt. Tot slot leggen fans van Juve uit waarom zij zo dol zijn op hun club.

First team: Juventus staat nu op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag