Netflix-tip: Happy anniversary

Kijk nu

NET GEMIST Het is het moment van de waarheid voor de relatie van Sam en Mollie. Dat vindt Mollie tenminste. De twee zijn precies drie jaar samen en het is tijd voor een evaluatie: doorgaan of uit elkaar?

Drie jaar samen, en dan? Dat is de vraag die Sam en Mollie elkaar stellen in de film Happy anniversary. De twee hebben het op zich prima voor elkaar. Grote conflicten zijn er niet, net zo min als grote problemen. “Maar is dit alles?”, dat is wat Mollie zich afvraagt. “Is Sam echt wel de man van haar dromen en is hun relatie echt wel zo ideaal?” Ze twijfelt.

Evaluatiemoment

Sam niet, hij vindt alles wel prima gaan en is gewoon best wel tevreden over hun leventje. Maar ja, Mollie is ongelukkig en de twee besluiten een evaluatiemoment in te stellen. Ze praten met elkaar, en nog meer met vrienden over deze grote beslissing: samen blijven, of er nu een punt achter zetten. Immers, als je na drie jaar nog steeds twijfelt, dan heeft doormodderen op de lange termijn waarschijnlijk geen zin.

Love

Happy anniversary doet heel erg denken aan de Netflix-reeks Love. Ook twee mensen die praten over hun problematische relatie. En aan Sam en Mollie is weinig flitsends of interessants te bespeuren, net zo min als aan hun leven. De makers hopen dat de kijkers zich daarom makkelijk in hun gevoelens en de dingen die ze meemaken kunnen verplaatsen. Het levert, soms, rake observaties en snedige grappen op.

De film is vanaf 30 maart te zien op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag