Netflix-tip: Irreplaceable you

Kijk nu

FILM Tot de dood hen scheidt is in het voorgenomen huwelijk tussen Abbie en Sam wel heel letterlijk te nemen. Abbie blijkt terminale kanker te hebben. Ze laat het er niet bij zitten.

Al sinds hun jeugd zijn Sam (Michiel Huisman) en Abbie (Gugu Mbatha-Raw) samen en deze droomrelatie krijgt naar planning haar bekroning met een huwelijk. Totdat Abbie verschrikkelijk nieuws krijgt: ze heeft kanker en is niet meer te genezen. Sterker nog: het zit er dik in dat ze de huwelijksdag niet eens meer haalt.

Leef!

Abbie besluit dat ze haar grote liefde niet eenzaam wil achterlaten en waagt zich in de wereld van de dating-apps om een nieuwe vlam voor Sam te vinden. Intussen spreekt ze met lotgenoten. Die hebben een heel andere kijk op de rest van hun leven: dat dient geleefd te worden, en niet in het teken te staan van de naderende dood.

Irreplaceable you

Michiel vertelt aan Elle dat Irreplaceable you een echte tranentrekker geworden. “Tara (Elders, zijn vriendin, red.) en ik hebben de film een paar maanden geleden voor het eerst gezien, toen-ie net af was, en toen ging Tara ook helemaal kapot. Vond ze heel gênant. Bij de tweede screening wilde tara liever niet mee. “’Kan ik niet gewoon aan de bar gaan zitten ofzo?’, vroeg ze. Maar uiteindelijk is ze toch maar meegegaan en binnen tien minuten was het weer raak.”

Vanaf 16 februari op NetflixReageren op dit artikel

Tips voor vandaag