Netflix-tip: Jessica Jones seizoen 2

Kijk nu

NET GEMIST Jessica Jones heeft bovennatuurlijke krachten, maar hoe komt ze daar nu eigenlijk aan? En wat gebeurde er nu precies is haar jonge jaren? Deze en andere vragen komen aan bod in seizoen 2 van Jessica Jones.

“Met grote kracht, komt grote verantwoordelijkheid”, zijn gevleugelde woorden van Jessica Jones (Krysten Ritter). Dat bewees de bovennatuurlijk sterke privédetective al in het eerste seizoen van de naar haar vernoemde serie. Hierin rekende ze af met haar aartsvijand Kilgrave, die anderen zo kon beïnvloeden, zodat die deden wat hij zei.

Tegenstander

Jessica draaide hem eigenhandig letterlijk de nek om, dook nog op in de serie The Defenders en is nu toe aan een nieuwe soloreeks. Hierin krijgt ze te maken met een nieuwe, formidabele tegenstander. Lastig, vooral omdat weet heel New York inmiddels van Jessica’s superkrachten weet. Verder komen haar tragische jeugd en de herkomst van haar krachten aan bod.

Vermoeidheid

Het seizoen van Jessica Jones was aanpezen voor Krysten. De opnames vonden plaats meteen na de laatste draaidag van The Defenders. Juist de vermoeidheid maakt deze serie zo goed, vertelt de actrice aan Vulture.com. “Als je twaalf maanden achter elkaar elke dag op de set staat, wordt het steeds makkelijker om in je personage te kruipen. Het is net het trainen van spieren: hoe harder je te traint, hoe sterker ze worden.”

Sinds 8 maart op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag