Netflix-tip: Marseille

Kijk nu

NET GEMIST De politieke strijd duurt voort in Marseille. Burgemeester Taro is nog springlevend en krijgt het ditmaal aan de stok met extreem-rechts. Verder wordt Olympique Marseille bedreigd.

Burgemeester Taro (Gerard Dépardieu) van Marseille zou in het eerste seizoen van de gelijknamige Netflix-serie – de eerste uit Frankrijk – na een kwarteeuw aftreden. Zijn opvolger had hij al klaargestoomd. Die verraadde hem echter tijdens een stemming over een ambitieus nieuw vastgoedproject, de politieke erfenis van Taro.

Hartinfarct

De politieke mastodont besloot toch mee te doen aan de burgemeestersverkiezingen en kwam recht tegenover zijn voormalige protegé te staan. Uiteindelijk won de burgemeester de stembusstrijd, maar tegen een hoge prijs. Hij stort in de slotaflevering na een door drugsgebruik veroorzaakt hartinfarct ter aarde.

Voetbalclub

Bij de start van seizoen twee blijkt dat Taro het overleefd heeft. Sterker nog, Hij is naar eigen zeggen uit de dood opgestaan om de stad te redden. En zijn inzet is hard nodig: extreem-rechts doet een greep naar de macht in de havenstad en ook de geliefde voetbalclub Olympique Marseille wordt bedreigd.

Seizoen 2 is vanaf 23 februari te zien op Netflix.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag