Netflix-tip: O Matador / The Killer

Kijk nu

NET GEMIST Cabaleira wordt opgevoed door een crimineel. Niet gek dat dit jochie in de jaren 40 uitgroeit tot een van de meest gevreesde moordenaars van het Braziliaanse Wilde Westen.

Niet alleen Amerika heeft een ‘Wild West’, ook de Braziliaanse deelstaat Pernambuco zijn er eindeloze droge vlakten vol cactussen. Bandieten reden in de jaren 40 van de vorige eeuw al schietend door deze Noord-Braziliaanse regio, waar wapen belangrijker was dan wet.

The Killer

In deze setting speelt de film The Killer (of in goed Portugees: O Matador) zich af. Het titelpersonage is Cabaleira. Hij is in dit wetteloze gebied als jochie opgevoed door een crimineel en is zelf ook niet op het rechte pad gebleven.

Gevreesde huurmoordenaar

Cabaleira groeit uit tot een van de meest gevreesde huurmoordenaars van de Braziliaanse woestijn en komt terecht in een oorlog tussen bandieten, een hebberige grootgrondbezitter en een soldaat die wraak wil nemen voor onrecht dat hem is aangedaan.

Diogo Morgado

De hoofdrol in deze Braziliaanse Netflix-original komt voor rekening van Diogo Morgado. De Portugees heeft een hele rits Portugese en Braziliaanse producties op zijn cv, maar duikt ook af en toe op in Amerikaanse series. Het bekendst werd hij dankzij zijn rol in de miniserie The Bible (2013). Daarin speelde hij de rol van Jezus. In O Matador mag Diogo uit een heel ander vaatje tappen. De film is vanaf 10 november te zien op Netflix.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag