Netflix-tip: The outsider

Kijk nu

NET GEMIST Een Amerikaanse krijgsgevangene redt in het Japan van vlak na WO II het leven van een maffiakopstuk. Als hij weer vrij is, sluit hij zich aan bij de gevreesde misdaadorganisatie, de Yakuza.

Nick Lowell is in The outsider een Amerikaanse soldaat die na de Tweede Wereldoorlog terechtkomt in een Japanse gevangenis. Hij redt er het leven van een kopstuk van de gevreesde Japanse maffia, de Yakuza. Als hij eenmaal vrij komt, mag hij zich aansluiten bij deze organisatie. Een ontdekkingstocht door de gesloten Japanse cultuur volgt. En dat gaat gepaard met het nodige geweld.

Japanse taal

Voor de rol van Lowell heeft Jared Leto zich goed moeten voorbereiden. Zo heeft hij volgens de IMDb bijna heel 2016 geen scheermes aangeraakt om een beetje overtuigend over te komen als Amerikaanse krijgsgevangene. Ook heeft hij zich de grondbeginselen van de Japanse taal eigen moeten maken.

Moeilijke productie

Of het hieraan lag, is niet bekend, maar een hele rits bekende acteurs trok zijn handen af van de hoofdrol in het project. Zo hadden de makers in eerste instantie Michael Fassbender op het oog en ook Tom Hardy was in beeld voor de hoofdrol. Toen ook die zich terugtrok, duurde het zo lang voordat de makers waren uitgekomen bij Jared Leto, dat ook de originele regisseur Takashi Miike geen tijd meer had. De Deen Martin Zandvliet is zijn vervanger.

Vanaf 9 maart op Netflix.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag