Netflix-tip: The staircase

Kijk nu

NET GEMIST De zaak-Peterson houdt de gemoederen al sinds 2001 bezig: viel de arme Kathleen van de trap haar dood tegemoet, of hielp haar man Michael haar een handje? Netflix zendt een documentairereeks over het moordonderzoek uit.

De dood van Kathleen Peterson is een van de geruchtmakendste moordzaken uit de geschiedenis. Haar man Michael vond haar midden in de nacht onderaan de trap in een plas bloed. Hij was de enige person in huis. Was ze dronken van de trap gevallen, of had haar man haar eerst de schedel ingeslagen en daarna naar beneden geduwd?

Juridisch proces

Een lang juridisch vol onverwachte wendingen proces volgde, maar de meningen van experts, nabestaanden en publiek bleven verdeeld. De meest exotische theorieën kwamen langs.

Sappige theorieën

Een van de experts beweerde in de rechtszaal bijvoorbeeld dat Kathleen haar evenwicht verloor doordat ze werd aangevallen door een uil. Verder is het liefdesleven van Michael – bi- of zelfs homoseksueel , werd gedurende het onderzoek bekend – ook een voedingsbron van veel sappige theorieën.

Afsluiter

De bekroonde documentairereeks The staircase volgde in 2004 het proces. In 2013 kwamen er nog twee afleveringen, en nu komt Netflix met drie afsluitende afleveringen. Maar of de zaak hiermee is afgedaan, weet niemand zeker.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag