Never Say Never Again: Sean Connery doet er nog eentje(1983)

  • 14 juli 2018, 20:05 - 22:15 uur
  • Eén
Kijk nu

ACTIE Never Say Never Again: Sean Connery doet er nog eentje

De terroristische organisatie SPECTRE heeft in Never Say Never Again twee kernraketten gekaapt. Het is aan James Bond (Sean Connery) om ze op te sporen voordat superschurk Blofeld (Max von Sydow) en zijn handlangers ze voor foute doeleinden kunnen gebruiken.

Never Say Never Again

De discussie over wie de beste James Bond is woedt tot op de dag van vandaag. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar over het algemeen gaat de strijd tussen Connery en zijn opvolger: Roger Moore. Bij de meeste fans blijft Connery favoriet.

 

Hoewel Sean Connery dus in 1971 de 007-mantel had overgedragen aan Roger Moore, keerde de Schot twaalf jaar later nog één keer terug als Bond. De titel van Never Say Never Again slaat deels op Connery zelf. Hij zei immers in 1971 dat hij nooit meer Bond zou spelen.

Nieuwe Bond vs. Oude Bond

Roger Moore was dan ook lichtelijk verbaasd dat Connery een comeback maakte als 's werelds bekendste geheim agent. Niet zo gek ook: met de onofficiële Bondfilm Never Say Never Again verschenen er in 1983 zowaar twee Bondfilms. Moore was datzelfde jaar als 007 te zien in Octopussy. 

 

Octopussy deed het in de bioscoop beter dan Never Say Never Again. De eerste film bracht dik 185 miljoen dollar op, de tweede zo'n 160 miljoen.


  • Regisseur: Irvin Kershner
  • Scenario schrijver: Lorenzo Semple Jr., Kevin McClory, Jack Whittingham, Ian Fleming, Ian La Frenais, Dick Clement
  • Componist: Michel Legrand, David Allen, Taffy Haines, Simon Kaye, Ray Merrin, John Poyner
  • Acteurs: Sean Connery, Klaus Maria Brandauer, Max von Sydow, Barbara Carrera, Kim Basinger
  • Prijzen: Barbara Carrera werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol.

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag