Nieuwe klussen voor Carrie in Homeland

Kijk nu

NET GEMIST Goed nieuws voor de fans van Homeland: Het zesde seizoen van de razend spannende spionageserie staat vanaf deze week op Netflix. Centraal in dit seizoen staan de beëdiging van een nieuwe president en de strijd tegen moslimterrorisme.

Carrie (Claire Danes) is na de heftige ontknoping van het vijfde seizoen terug in New York. In haar nieuwe baan strijdt ze voor rechten van Amerikaanse moslims, die veel met discriminatie te maken hebben. Sekou Bah is een van haar cliënten. Deze jonge Nigeriaan heeft filmpjes online geplaatst waarin hij locaties bezoekt waarop aanslagen zijn gepleegd. Bij een huiszoeking vindt de FBI een grote som contant geld en vliegtickets naar Nigeria, uitvalsbasis van terreurgroep Boko Haram.

Overvallen

Met Quinn (Rupert Friend) gaat het een stuk minder. Hij is ernstig gewond geraakt na een aanval met zenuwgas in het vorige seizoen en revalideert nu in een veteranenziekenhuis. Hij is deels verlamd en staat strak van de posttraumatische stress-stoornis. Hij loopt weg en als Carrie op zoek naar hem gaat, leidt het spoor naar een pand vol drugsverslaafden en prostituees. Hij is overvallen en heeft een hoofdwond.

President

Saul Berenson en Dar Adal hebben intussen de handen vol aan Elizabeth Keane. Ze is gekozen tot president van de V.S. en haar beëdiging komt eraan. Adal en Berenson maken zich echter zorgen over de plannen die ze voor de CIA in petto heeft en maken haast met sommige zaken.

Vanaf 16 januari op Netflix.


Reageren op dit artikel